Σπιτικό ψωμί

Υλικά που θα χρειαστούν για το σπιτικό ψωμί
30γρ. μαγιά νωπή
1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
30γρ. ζάχαρη
650ml νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγο αλέυρι και ανακατεύετε να γίνουν χυλός. Το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμη η μαγιά βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, κάνετε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση κ ρίχνετε το αλάτι, το λάδι, τη μαγιά και ανακατεύετε ρίχνοντας λίγο λίγο και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια σας. Το αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για δύο ώρες. Όταν είναι έτοιμα τα πλάθετε σε φραντζόλες ή καρβελάκια, τα βάζετε σε λαδομένο ταψί, τα χαράζετε και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.



Σχόλια