Φριγαδέλι

Το φριγαδέλι είναι ένας πολύ ωραίος μεζές για την ημέρα του πάσχα (για εμένα πολύ καλύτερος από το κοκορέτσι) που έμαθα να το τρώω στο χωριό της μητέρας μου. Δεν ξέρω που αλλού το φτιάχνουν αλλά στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολύ διαδεδομένο. Τίποτα δύσκολο και πολύ νόστιμο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι συκώτι και μπόλια (το μαντήλι πάνω στο αρνί). Κόβετε σε μπουκιές το συκώτι, ούτε πολύ μικρά γιατί μπαίνει αλλά ούτε πολύ μεγάλα,και το αλατοποπερώνετε (μην το λυπηθείτε στο πιπέρι και στο αλάτι χρειάζεται αρκετό για να πιείς και αρκετή μπυρίτσα ή κρασί μέρα που είναι) και τη μπόλια σε μικρά κομμάτια τόσο ώστε να τυλίγει μια μπουκιά. Σε κάθε κομμάτι τυλίγετε μέσα μια μπουκιά συκώτι και τα περνάτε στη σούβλα και κατευθείαν για ψήσιμο. Όσοι τρώτε τέτοια το πάσχα να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Σχόλια