Τουρλού

Υλικά που θα χρειαστούν για το τουρλού
μελιτζάνες
πιπεριές φρέσκες
μπάμιες μικρές
φασολάκια χλωρά
κρεμμύδια ξερά
ντομάτες ώριμες
λάδι
αλάτι
μαϊντανό
πελτέ ντομάτα
άνηθο
κολοκυθάκια πολύ μικρά
λίγο πιπέρι κόκκινο
2-3 πατάτες

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες απ' έξω και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πιπεριές αφού αφαιρέσετε τους σπόρους, τα φασολάκια και τα κόβετε σε δύο ή τρια μέρη το καθένα και τέλος καθαρίζετε και τα κρεμμύδια και τα τρίβετε στον τρίφτη. Βγάζετε από τις ντομάτες τη φλούδα και τις κόβετε σε κομμάτια. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τέλος κόβετε τον μαϊνατανό και τον άνηθο. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει και προσθέτετε ένα μέρος από τα κρεμμύδια. Ρίχνετε τις ντομάτες και αφού τα αφήσετε λίγο μετά προσθέτετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά. Στο τέλος ρίχνετε τον πελτέ και όσο νερό χρειαστεί να τα καλύψει. Προσθέτετε λίγο λάδι ακόμα, τον μαϊνατανό, τον άνηθο και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά όλα μαζί. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε 15 λεπτά ακόμα.

Σχόλια