Ελιοπιτάκια

Υλικά που θα χρειαστούν για τα ελιοπιτάκια
1 ποτήρι του νερού πορτοκάλι
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
αλεύρι όσο πάρει
1 ποτήρι ελιές

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και το μπέϊκιν και τα ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη τα πλάθουμε και τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι μας, βάζουμε στο κέντρο μια μικρή ποσότητα από τις ελιές, τις οποίες έχουμε καθαρίσει από τα κουκούτσια και τις έχουμε κόψει σε πιο μικρά κομμάτια, το κλείνουμε και το πλάθουμε πάλι λίγο στο χέρι για να πάνε παντού. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μπορείτε να βάλετε και λίγη τριμμένη φέτα μαζί με την ελιά ή κρεμμύδι ψιλικομμένο. Και για όσους θέλουν κάτι γλυκό δοκιμάστε τα με μαρμελάδα για γέμιση με τον ίδιο τρόπο είναι πεντανόστιμα.

Σχόλια