Καρυόκες

Υλικά που θα χρειαστούν για τις καρυόκες
200γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
2 πακέτα πτι-μπερ αλεσμένα σε σκόνη
1/2 κιλό καρύδια
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλ. του καφέ κονιάκ
1 βανίλια
2 σοκολάτες κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μίγμα σε μεμβράνη, το κάνουμε ρολό, το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει 6-8 ώρες (καλύτερα να το βάλετε από το προηγούμενο βράδυ για να μείνει όσο χρειαστεί γιατί αν το βγάλετε νωρίτερα όταν το κόβετε θα σας λιώνει). Όταν το βγάλετε το κόβετε σε φέτες και το βουτάτε στη σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί (αν αρχίσει και πήζει ρίξτε λίγο γάλα για να την αραιώσετε). Τα βγάζετε με ένα πιρούνι και τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο που έχετε σκεπάσει με λαδόκολλα. Τα βάζετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεί καλά η σοκολάτα.

Σχόλια