Κουλουράκια πασχαλινά

Υλικά που θα χρειαστούν για τα πασχαλινά κουλουράκια
750γρ. φυτίνη
1/2 κιλό ζάχαρη
2 κιλά αλεύρι
8 αυγά
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα
6 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι αμμωνία

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το μπέικιν, την αμμωνία (αφού την έχουμε πρώτα λιώσει μέσα στο χυμό πορτοκαλιού) και το ξύσμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σχόλια