Πιτάκια με μοσχαράκι

Υλικά που θα χρειαστούν για τα πιτάκια
6φλ. αλεύρι
1/2φλ. λάδι
1 αυγό
νερό,λάδι,αλάτι

Για τη γέμιση
700γρ. μοσχαράκι
3 κουταλιές λάδι
1/2φλ. κρασί λευκό
250γρ. κεφαλογραβιέρα σε φέτες
3 ντομάτες σε φέτες (ξεφλουδισμένες)
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ρίχνετε το αλάτι, το λάδι, το αυγό και προσθέτετε λίγο λίγο το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβετε σε λεπτές φέτες το κρέας, το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε για λίγη ώρα. Βάζετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρετε. Μόλις τις περάσετε όλες από το τηγάνι τις ξαναρίχνετε όλες μαζί, τις σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να κρυώσουν. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγετε το καθένα σε λεπτό φύλλο, τα κόβετε σε τετράγωνα και τα αλείφετε με λάδι. Βάζετε στο καθένα από ένα κομμάτι κρέας, μια φέτα τυρί και μια φέτα ντομάτα και τα κλείνετε σε φακελάκια. Τα βάζετε σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Σχόλια