Κεϊκ με πορτοκάλι (Νηστίσιμο)

Υλικά που θα χρειαστούν για το κεϊκ
160γρ. πορτοκάλι στημένο
160γρ. λάδι
170γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο
1 κιλό χυμό πορτοκαλιού
70γρ. κορν φλάουρ
50γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά στο τέλος ανακατεύοντας με ένα σίρμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για το γλάσο βάζουμε τα 750γρ. από το χυμό στη φωτιά να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο χυμό. Μόλις βράσει ο χυμός βάζουμε τα υπόλοιπα κι ανακατεύουμε να δέσει. Μόλις γίνει κρέμα τη βάζουμε πάνω στο κέικ. Αφήνουμε στο ψυγείο ή εκτός να σταθεί.

Σχόλια