Φωλίτσες

Υλικά που θα χρειαστούν για τις φωλίτσες
20 σφολιατάκια περίπου στρογγυλά
Για τη γέμιση
1/2 κιλό κιμά
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
250γρ. κασέρι τριμμένο
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Για τη μπεσαμέλ
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο
1 φλ. γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη γέμιση σωτάρουμε τον κιμά με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον αφήνουμε να βράσει.
Για τη μπεσαμέλ καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά έως ότου διαλυθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε τα σφολιατάκια στις φορμίτσες αφού πρώτα τις βουτυρώσουμε, τις γεμίζουμε με τον κιμά. Από πάνω ρίχνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ και ένα φετάκι κασέρι και τα ψήνουμε. Κομματάκια κασέρι μπορούμε να προσθέσουμε και στον κιμά αν θέλουμε.

Μπορείτε να τα κάνετε και μόνο με μπεσαμέλ και να της ρίξετε μέσα τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο ζαμπόν. Τα ανκατεύετε και τα γεμίζετε μ' αυτό και βάζετε το κασέρι από πάνω.

Σχόλια