Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά που θα χρειαστούν για τα γεμιστά καλαμαράκια
Καλαμαράκια μεγάλα
1/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα κρεμμύδι
αλάτι,πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
1/2 κούπα πιπεριά ψημένη (κόκκινη Φλωρίνης)
1/2 κούπα γραβιέρα σε κύβους
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές λεμόνι

Εκτέλεση
Στην αρχή τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μουστάκια και τα πτερύγια των καλαμαριών (ψιλοκομμένα). Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σ'ένα μπολ με το βρασμένο ρύζι και ρίχνουμε μαζί την πιπεριά,το τυρί,τον άνηθο,πιπέρι,αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Αφού τα ανακατέψουμε καλά γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Μόλις τα ετοιμάσουμε τα λαδώνουμε με ένα πινέλο και τα βάζουμε στη σχάρα, την οποία έχουμε λαδώσει από πριν. Όσο ψήνονται τα ξαναλείφουμε με λάδι. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Μετά βάζουμε σε ένα μπουκάλι λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε και το πιπέρι καγιέν και τα χτυπάμε. Μετά περιχύνουμε μ'αυτή τη σάλτσα τα καλαμάρια.

Σχόλια