Κοτόπιτα

Υλικά που θα χρειαστούν για την κοτόπιτα
1 σφολιάτα του κιλού
Για τη γέμιση
4 φλ. κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 φλ. διάφορα τυριά τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, κασέρι)
4 αυγά
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
9 κουταλιές σούπας βούτυρο
12 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/2 κιλό γάλα
2 κρόκους αυγών
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Για τη μπεσαμέλ βάζουμε επάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με το βούτυρο και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει να ροδίζει το αλεύρι ρίχνουμε το γάλα ζεστό και συνεχίζουμε ν ατο ανακατεύουμε ώσπου να πάρει βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε σιγά σιγά στη μπεσαμέλ και τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
Για τη γέμιση παίρνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα τριμμένα τυριά, τα αυγά (λίγο χτυπημένα), το μπέικον, το αλάτι και το πιπέρι και τα κάνουμε ένα μείγμα.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου καλά βουτυρωμένο χωρίς να το ανοίξουμε με τον πλάστη. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και την απλώνουμε, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και ρίχνουμε απο πάνω τριμμένο τυρί.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου καλά βουτυρωμένο χωρίς να την ανοίξουμε με τον πλάστη.

Σχόλια