Γεμιστά κρεμμύδια

Υλικά που θα χρειαστούν για τα γεμιστά κρεμμύδια
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 φέτες ψωμί που τρίβεται εύκολα
1 σκελίδα σκόρδου
λίγο μαϊντανό
150γρ. gouda σκληρό
50γρ. μπέικον
1/3 κουτ.γλ. κόλιανδρο
αλάτι,μαύρι πιπέρι
1/8 λίτρου ζωμό λαχανικών
1/2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
50γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κουτ.γλ. ματζουράνα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε κατά μήκος στα δύο. Αφαιρείτε λίγη ψύχα. Καλύπτετε τα ανοίγματα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στο μίξερ ψιλοκόβετε το ψωμί και το βγάζετε. Χτυπάτε την ψύχα των κρεμμυδιών, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το τυρί, το μπέικον, τα βότανα και μόλις ενωθούν γεμίζετε με αυτά τα κρεμμύδια και τα πασπαλίζετε με το ψωμί. Βράζετε το ζωμό με το χυμό λεμονιού σε ρηχή κατσαρόλα, τοποθετείτε τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Δένετε την σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε την μαντζουράνα. 

Σχόλια