Παστάκια με σοκολάτα

Υλικά που θα χρειαστούν για τη σοκολάτα
Βάση: 225γρ. μπισκότα digestive
          25γρ. βούτυρο λιωμένο
Γέμιση: 175γρ. βούτυρο
             150γρ. ζάχαρη καστανή
             400γρ. γάλα εβαπορέ
Σκέπασμα: 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
                   125γρ. σοκολάτα λευκή
                   2 κουτ.γλ. βούτυρο

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί και το σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος.
Βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα και ανακατεύετε με το βούτυρο. Αδειάζατε στη βάση του ταψιού και πιέζετε με την παλάμη σας να κολλήσουν καλά. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γέμιση: Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα κι αφήνετε να κάψει ανακατεύοντας συνέχεια. Βγάζετε από τη φωτιά κι αδειάζετε την καραμέλα ομοιόμορφα στη βάση των μπισκότων. Βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώσπου να σφίξει.
Σκέπασμα: Λιώνετε την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα σε 2 μπόλ σε μπεν μαρί και προσθέτετε 1 κουτ.γλ. βούτυρο σε κάθε μπολ. Αδειάζετε τη σκούρα σοκολάτα πάνω στην καραμέλα και αλείφετε από άκρη σε άκρη. Από πάνω στρώνετετη λευκή και μ'ένα πιρούνι κάνετε σχέδια. Αφήνετε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου να σταθεί και να πήξει η σοκολάτα.

Σχόλια