Τρουφάκια με καρύδια

Υλικά που θα χρειαστούν για τα τρουφάκια
250γρ. μπισκότα πτι-μπερ ή μιράντα
2 κουτ. σούπας κονιάκ
125γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
100γρ. ζάχαρη άχνη
1φλ. τσαγιού καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
200γρ. ξύσμα ή τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση
Βάζετε τα μπισκότα μαζί με το κονιάκ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Βάζετε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο μέσα σε κατσαρολάκι και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη και την καρυδόψιχα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνετε μικρές ποσότητες και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Απλώνετε το ξύσμα ή την τρούφα της σοκολάτας σε ένα πιάτο και κυλάτε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω.Τοποθετείτε τα τρουφάκια σε πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για 2 ώρες.

Σχόλια