Μοσχάρι με μελιτζάνες

Υλικά που θα χρειαστούν για το μοσχάρι
1 κιλό μοσχάρι
5 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1φλ. λάδι
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 κουτ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζετε. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το μισό λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το κρέας, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Τα σιγοβράζετε λίγο, ρίχνετε το μαϊντανό, λίγο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο αλάτι για μισή ώρα. Τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου να ροδίσουν.Στρώνετε σε ένα πιρέξ τις μισές μελιτζάνες, από πάνω το κρέας και τέλος τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Ρίχνετε τη σάλτσα από το κρέας και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σχόλια