Παγωτό βανίλια

Υλικά που θα χρειαστούν για το παγωτό
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κρόκοι αυγών
200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα με τις βανίλιες και το φιλτράρετε. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα βραστό ανακατεύοντας. Βάζετε το μίγμα να βράσει σε μπεν μαρί συνεχίζοντας ν' ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Το βγάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και ανακατεύετε κάθε τόσο. Το σουρώνετε και το βάζετε στην παγωτιέρα.

Σχόλια