Κλέφτικο

Υλικά που θα χρειαστούν για το κλέφτικο
1 μπούτι κρέας αρνί ή κατσίκι περίπου 1 1/2 κιλό
10-12 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα μέτρια
1300-1500γρ. πατάτες
150γρ. κεφαλοτύρι κομμένο κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
1 μπόλια από αρνί ή κατσίκι
4-5 λαδόκολλες

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και καρφώνουμε στο μπούτι μερίκα κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι. Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μερικά κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι και αν έχουμε βρει τη μπόλια τα τυλίγουμε μέσα. Ανοίγουμε τα φύλλα της λαδόκολλας, βάζουμε το κρέας και δίπλα τις πατάτες με τα καρότα και κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες. Βάζουμε σε ένα ταψί νερό μέχρι το 1/3, βάζουμε μέσα τις λαδόκολλες και ψήνουμε στους 250 για 2 1/2 ώρες. Προσθέτουμε συνέχεια νερό για να μην σωθεί. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε πιατέλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε το χαρτί από την πάνω μεριά.

Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε το κρέας κομμάτια και να το τυλίξουμε σε ατομικές μερίδες.

Σχόλια