Αχιβάδες γεμιστές

Υλικά που θα χρειαστούν για τις αχιβάδες
250γρ. αχιβάδες

Για τη γέμιση
50γρ. βούτυρο
60γρ. αλεύρι
500γρ. γάλα
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
125γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κρόκους αυγών
2 κουτ. βούτυρο
250γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζετε τις αχιβάδες. Ετοιμάζετε μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο να λιώσει και κατόπιν ρίχνετε το αλέυρι και ανακατεύετε γρήγορα. Μόλις ενωθούν και γίνουν μια μάζα προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Όταν η μπεσαμέλ πήξει βάζετε την τριμμένη γραβιέρα, τους 2 κρόκους αυγών και ανκατεύετε, μοιράζετε τη σάλτσα στις αχιβάδες και τις τοποθετείτε τη μια δίπλα στην άλλη σε πιρέξ. Λιώνετε τις 2 κουτ. βούτυρο και το ρίχνετε από πάνω, σκεπάζετε μα την παρμεζάνα και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Σχόλια