Κολοκυθόπιτα

Υλικά που θα χρειαστούν για την κολοκυθόπιτα
1 1/2 κιλό κολοκύθια
600γρ. τυρί φέτα
1/2 ματσάκι μαϊντανο
1/2 ματσάκι δυόσμο
3 κουτ. σούπας λάδι
3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
λάδι για το άλειμμα του ταψιού
αλάτι, πιπέρι

Για το χυλό
1 1/2φλ. αλέυρι
2φλ. γάλα
3 αυγά
1/2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. λάδι
αλάτι

Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκύθια, τα τρίβετε στον τρίφτη (στο χοντρό), τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε. Βάζετε σε μια λεκάνη το τυρί και το λιώνετε με ένα πιρούνι, προσθέτετε το λάδι, τα κολοκύθια, το μαϊντανο και το δυόσμο που τα έχουμε ψιλοκόψει και τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και απλώνουμε το μίγμα. Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Για το χυλό: Χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε το γάλα, το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει ο χυλός. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο ρίχνετε το χυλό επάνω στη πίτα και το ψήνετε πάλι στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα.  

Σχόλια