Παγωτό κρέμα

Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το παγωτό
8 κρόκοι αυγών
250γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο πλήρες γάλα
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Βράζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνετε στα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, σε μπεν μαρί και το βράζετε ανακατεύοντας. Το βγάζετε από τη φωτιά όταν δέσει, το αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας κάθε τόσο, το περνάτε από το σουρωτήρι και το βάζετε στην παγωτιέρα.

Σχόλια