Παγωτό καϊμάκι

Υλικά που θα χρειαστούν για το παγωτό καϊμάκι
2φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2φλ. τσαγιού γάλα
1/4φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κουτ.γλ. σαλέπι
1/2 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου

Εκτέλεση
Διαλύετε το σαλέπι σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ 1/2  φλιτζάνι γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη και τη μαστίχα. Τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί να γίνει ένα λείο μίγμα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνετε το διαλυμένο σαλέπι και το μίγμα της μαστίχας και ανακατεύετε. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει. Τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου. Σε όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να ανακατεύετε τακτικά να μην κολλήσει. Το βάζετε σε μεταλλικό μπόλ το σκεπάζετε και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Το αφήνετε για 1/2 ώρα περίπου, το βγάζετε και το χτυπάτε ξανά στο μίξερ. Επαναλαμβάνετε 3-4 φορές για να γίνει το παγωτό λείο χωρίς να πιάσει πάγο.

Σχόλια