Κρέμα καραμελέ

Υλικά που θα χρειαστούν για την κρέμα καραμελέ
Για την κρέμα: 4 κουτιά γάλα εβαπορέ
                        4 κουτιά γάλα φρέσκο
                        χυμός 1 πορτοκαλιού
                        1 φλούδα πορτοκαλιού
                        1 κουτ.γλ. βανίλια
                        1/2 κιλό ζάχαρη
                        20 αυγά
Για την καραμέλα: 1/2 κιλό ζάχαρη
                              1/2φλ. του καφέ νερό
                              χυμός 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση
Για την καραμέλα: Σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα και τα καίμε όσο θέλουμε. Μπορούμε να δούμε τι χρώμα έχει πάρει αν βάλουμε λίγη σε ένα πιατάκι.
Για την κρέμα: Χτυπάμε για λίγο τα αυγά στο μίξερ. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη φλούδα πορτοκαλιού (στη συνέχεια την πετάμε). Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά από σουρωτήρι ψιλό ενώ ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την καραμέλα σε φορμάκια όσο είναι ζεστή και βάζουμε και την κρέμα αφού έχει κρυώσει. Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί με δύο δάχτυλα νερό και τα βάζουμε στο φούρνο (τον έχουμε προθερμάνει στους 250 βαθμούς) και ψήνουμε για 1 ώρα αφού το κατεβάσουμε στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμες όταν βάλουμε το μαχαίρι και βγει στεγνό.

Σχόλια