Γρανίτα φράουλα

Υλικά που θα χρειαστούν για τη γρανίτα
7-8φλ. τσαγιού φράουλες
1 1/2φλ. τσαγιού ζάχαρη
7-8φλ. τσαγιού νερό
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζετε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα μέτριο σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Πλένετε τις φράουλες, τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Περνάτε τον πουρέ της φράουλας από ψιλό τρυπητό. Το ρίχνετε στο σιρόπι, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνετε να παγώσει καλά. Μετά από μια ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε να μην πιάσει πάγο. Θα επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ακόμη μια φορά πριν το αφήσετε να παγώσει καλά.

Σχόλια