Φλορεντίνες

Υλικά που θα χρειαστούν για τις φλορεντίνες
250γρ. φιλέ αμυγδάλου
60γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
200ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας μέλι
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακοτος μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι. Τα αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα μίγμα σαν καραμέλα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και το σουσάμι και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα. Τοποθετείτε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τις φλορεντίνες για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Τις βγέζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί καιτις βουτάτε μια-μια να καλυφθούν μέχρι τη μέση με σοκολάτα. Τις ακουμπάτε πάνω σε λαδόκολα και τις αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Σχόλια