Παγωτό με φυστίκι Αιγίνης

Υλικά που θα χρειαστούν για το παγωτό
60γρ. φυστίκια Αιγίνης
1 λίτρο πλήρες γάλα
1 βανίλια
40γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
8 κρόκοι αυγών
250γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Κοπανίζετε στο γουδί τα φυστίκια και τα αμύγδαλα μαζί με μια κουταλιά γάλα. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα με τη βανίλια. Προσθέτετε την πάστα από τα φυστίκια και τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να αναπαυθούν για 20 λεπτά διατηρώντας τα ζεστά. Χτυπάτε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το γάλα ζεστό και λίγο λίγο ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν πήξει το τραβάτε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας κάθε τόσο και το αδειάζετε στην παγωτιέρα.

Σχόλια