Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά που θα χρειαστούν για τα κουλουράκια
1φλ. αλεύρι
2 αυγά
185γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
185γρ. ζάχαρη
1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Κοσκονίζετε το αλεύρι. Ανακατεύετε τα αυγά με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ και βάζετε επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Χτυπάτε με σύρμα ώσπου να ασπρίσει και να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να κρυώσει και να φουσκώσει. Προσθέτετε αλεύρι, βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσει. Μοιράζετε σε βουτυρωμένα μακρόστενα φορμάκια και ψήνετε για 12-15 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε μα ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.  

Σχόλια