Πατατοκροκέτες με ζαμπόν και τυρί

Υλικά που θα χρειαστούν για τις πατατοκροκέτες
700γρ. πατάτες χοντροκομμένες
300γρ. καρότα ψιλοκομμένα
50γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
50γρ. γραβιέρα τριμμένη
175γρ.ζαμπόν σε μικρούς κύβους
4 κουτ. μαγιονέζα
3-4 φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες
1-2 κουτ. μουστάρδα
σταγόνες γούστερ σος
2 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. λάδι
αλεύρι

Εκτέλεση
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τα καρότα για 15-20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Βράζετε σε άλλη κατσαρόλα το λάχανο για 5 λεπτά. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. Σουρώνετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε στην κατσαρόλα που έβρασαν και τα λιώνετε. Τα ανακατεύετε με το λάχανο, το τυρί, το ζαμπόν, τη μαγιονέζα, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα και τη σος. Αλατοπιπερώνετε, πλάθετε κροκέτες και τις βάζετε στο ψηγείο για 30 λεπτά να σφίξουν. Αλευρώνετε ελαφρά και τηγανίζετε λίγες-λίγες κάθε φορά για 3-4 λεπτά ώσπου να ροδίσουν σε αντικολλητικό τηγάνι που έχετε ζεστάνει το μισό βούτυρο και το μισό λάδι. Τηγανίζετε και τις υπόλοιπες στο άλλο μισό.

Σχόλια