Μελιτζάνες σουφλέ

Υλικά που θα χρειαστούν για το σουφλέ
1 κιλό μελιτζάνες
600γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, ρεγκάτο, πεκορίνο)
1 νουνού

Για τη σάλτσα
2 ντομάτες
1 κουτ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες στο μάκρος σε φέτες και τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώσει το λάδι (όποιος δεν θέλει πολλά λάδια μπορεί να τις ψήσει). Φτιάχνουμε τη σάλτσα καθαρίζοντας πρώτα τις ντομάτες, τις λιώνουμε στο μπλέντερ και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει. Σε ένα πιρέξ βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες, ρίχνουμε λίγη σάλτσα με το κουτάλι πάνω σε κάθε μελιτζάνα, πασπαλίζουμε με τα τυριά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στο τέλος το καλύπτουμε με τυρί και περιχύνουμε με το νουνού. Ψήνουμε σε κανονικό φούρνο για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.  

Σχόλια