Ρολό από κιμά

Υλικά που θα χρειαστούν για το ρολό
500γρ. κιμά βοδινό
100γρ. μορταδέλλα
2 αυγά βρασμένα
1 χούφτα ψίχα ψωμιού βρεγμένη σε γάλα και στιμμένη
200γρ. πατάτες βρασμένες
2 κουτ. παρμεζάνα τριμμένη
μαϊντανό
60γρ. βούτυρο
100γρ. κρασί λευκό
1 κουτάλα ζωμό
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε το κρέας, την ψιλοκομμένη μορταδέλλα, την ψίχα ψωμιού, τις πατάτες λιώμενες σε πουρέ, την παρμεζάνα, τον ψιλικομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε να ενωθούν. Πλάστε το μίγμα σε ρολό που μέσα θα βάλετε τα βρασμένα αυγά, το αλευρώνετε, το τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο, ρίχνετε αλάτι, περιχύνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε το ζωμό ζεστό (αν δεν έχετε ζωμό από κάποιο κρέας ή λαχανικά που έχετε βράσει μπορείτε να βάλετε σε ζεστό νερό ένα κύβο να λιώσει και να ρίξετε αυτό το ζωμό). Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοψηθεί περίπου 1 ώρα.

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε ρολό κιμά, ακόμη πιο γρήγορος και πιο απλός από αυτόν, είναι να φτιάξετε τον κιμά όπως για τα μπιφτέκια (ανακατεύετε τον κιμά με κρεμμύδι, αυγό, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη φρυγανιά, μαϊντανό και δυόσμο) το πλάθετε σε ρολό, βάζετε μέσα τα βρασμένα αυγά και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί.

Σχόλια