Μακαρονόπιτα με τυριά

Υλικά που θα χρειαστούν για την μακαρονόπιτα
300γρ. σπαγγέτι Νο6
1 1/2φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
2φλ. τσαγιού γάλα
1φλ. τσαγιού παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή πεκορίνο τριμμένα
450γρ. φέτα σκληρή
πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι
8 φύλλα κρούστας
8 αυγά

Εκτέλεση
Βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μέχρι να κρατάνε λίγο και τα σουρώνετε. Βάζετε τη φέτα σε μπολ και τη λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε το γάλα, το αλατοπίπερο, το 1/2φλ. από το βούτυρο, τα 7 χτυπημένα αυγά, το τριμμένο τυρί και τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Θα πρέπει να είναι λίγο ρευστό το μίγμα αλλιώς προσθέστε λίγο γάλα. Βουτυρώνετε 4 φύλλα κρούστας και τα στρώνετε σε ταψί. Ρίχνετε το μίγμα με τα μακαρόνια και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα κι αυτά. Χτυπάτε το αυγό που σας έμεινε με λίγο γάλα και λίγο τριμμένο τυρί και αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Την ψήνετε για μια ώρα στους 180-200 βαθμούς.

Σχόλια