Πίτα με ψάρι

Υλικά που θα χρειαστούν για την πίτα
1200γρ. πατάτες ψιλοκομμένες
75γρ. βούτυρο
700γρ. φιλέτο από άσπρο ψάρι
600ml γάλα
1 φύλλο δάφνης
6 κόκκοι πιπεριού
1/2 κρεμμύδι καθαρισμένο
2 κουτ. αλέυρι
1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
100γρ. κάρδαμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις σουρώνετε και λιώνετε με 50γρ. βούτυρο. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ψάρι, το γάλα, τη δάφνη, το πιπέρι και το κρεμμύδι, σιγοβράζετε να μαλακώσει το ψάρι, βγάζετε και σουρώνετε το γάλα. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανατεύετε με το αλεύρι, ζεσταίνετε και προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και βράζετε για 2-3 λεπτά. Το βγάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το κάρδαμο. Ψιλοκόβετε το ψάρι σε ένα ταψί, το περιχύνετε με τη σάλτσα και ρίχνετε επάνω τον πουρό. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει.

Σχόλια