Μακαρόνια καρμπονάρα

Υλικά που θα χρειαστούν για την καρμπονάρα
500γρ. μακαρόνια
100γρ. ζαμπόν ή μπέικον
2 κρόκους αυγών
200ml κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με μια κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με το σύρμα, ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και αν θέλετε προσθέτετε μια κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα. Κόβετε το ζαμπόν (ή το μπέικον αναλόγως τι θα διαλέξετε να βάλετε) και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το ζαμπόν και τέλος προσθέτετε το σκόρδο. Ρίχνετε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Προσθέτετε το βασιλικό, αλατοπίπερο και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Ρίχνετε και τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύετε για να πάει παντού η σάλτσα.

Σχόλια