Κροκέτες με κιμά

Υλικά που θα χρειαστούν για τις κροκέτες
1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
1φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουτ. βούτυρο
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί
3 αυγά
μαϊντανό, ρίγανη, δυόσμο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο με το ψιλικομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστούν. Ρίχνετε τον κιμά, ανακατεύετε και τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και το βράζετε ώσπου να μείνει μόνο με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το δυόσμο και τα ανακατεύετε. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Ύστερα τις καθαρίζετε, τις λιώνετε και ζυμώνουμε τον πουρέ με λίγο αλάτι και 2 αυγά χτυπημένα. Παίρνετε κουταλιά-κουταλιά, την τυλίγουμε στο αλεύρι, την πατάμε να πλατύνει, βάζουμε μέσα μια κουταλιά από τον κιμά και κλείνουμε σε σχήμα κουραμπιέ. Τις περνάτε από το χτυπημένο αυγό και τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.

Σχόλια