Φακές πιλάφι με ρύζι

Υλικά που θα χρειαστούν για το πιλάφι
1 1/2φλ. χοντρές φακές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
1 κλωνάρι ρίγανη
150γρ. λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1φλ. ρύζι
3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τις φακές με τη δάφνη και τη ρίγανη. Αφαιρείτε και πετάτε τη δάφνη και τη ρίγανη, στραγγίζετε τις φακές και τις αφήνετε. Με το λάδι σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να καβουρδιστεί κι αυτό λίγο. Ρίχνετε τις ντομάτες και λίγο ζωμό κρέατος και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε τις φακές και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να πιουν τα υγρά και να γίνει σπυρωτό πιλάφι.


Σχόλια