Κολοκυθόρυζο

Υλικά που θα χρειαστούν για το κολοκυθόρυζο
1 κολοκύθι περίπου ή 1 1/2 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια πράσινα
200γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι
λίγο άνηθο
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτα
1 1/2φλ. λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το κολοκύθι καλά, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε, πλένετε το ρύζι και το αφήνετε σε ένα μέρος σκεπασμένο. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τα τσιγαρίζετε. Λιώνετε τη ντομάτα σε νερό, την ρίχνετε στη κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτετε το κολοκύθι και τα βράζετε για 20 λεπτά ακόμα.Ρίχνετε και το ρύζι, αφήνετε για 15 λεπτά ακόμα και το κατεβάζετε από τη φωτιά αφού πρώτα το αλατίσετε.

Σχόλια