Γαρίδες γιουβέτσι

Υλικά που θα χρειαστούν για τις γαρίδες γιουβετσι
1/2 κιλό γαρίδες
1/4 κούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 καρότο σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε μακρόστενα κομμάτια
1 κουτί 800γρ. ντοματάκια
250γρ. φέτα χοντροκομμένη
4 κουτ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. κασέρι σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γαρίδες και αχνίστε τες σε ελάχιστο νερό. Στραγγίστε τες και κρατήστε το ζουμί. Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά και μετά ρίξτε την ντομάτα, το ζουμί από τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το να βράσει. Μόλις την κατεβάσετε από την φωτιά ρίξτε την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό. Στρώστε τις γαρίδες σε ένα πιρέξ και περιχύστε τες με τη σάλτσα. Καλύψτε την επιφάνεια με το κασέρι και βάλτε μερικά κομματάκια βούτυρο. Τρίψτε από πάνω λίγο πιπέρι καγιέν. Το ψήνετε στους 225 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σχόλια