Κουραμπιέδες

Υλικά που θα χρειαστούν για τους κουραμπιέδες
750γρ. βούτυρο lurpak
60γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ.γλ. μπέικιν
2 κουτ. κονιάκ
2 κουτ. ούζο
1 κιλό αλεύρι περίπου

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 20 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε μπέικιν, το κονιάκ, το ούζο και το αλέυρι και χτυπάτε για 10 λεπτά ακόμη. Πλάθετε σε στρογγυλά τους κουραμπιέδες, τους βάζετε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τους πιέζετε με το δάχτυλο στη μέση. Τους ψήνετε για 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμους. Τους βγάζετε, αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια