Μελομακάρονα

Υλικά που θα χρειαστούν για τα μελομακάρονα
2φλ. λάδι
1φλ. ζάχαρη
1φλ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2φλ. κονιάκ
1 1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν
αλέυρι όσο πάρει
καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
800γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
150γρ. μέλι

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη, το λάδι, το μπέικιν, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Διαλύετε στο κονιάκ τη σόδα, το προσθέτετε στο μίγμα, ανακατεύετε και προσθέτετε το αλέυρι. Πλάθετε τα μελομακάρονα, τα βάζετε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά στους 200 για 30 λεπτά.
Για να φτιάξετε το σιρόπι τα βάζετε όλα μαζί στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 10 λεπτά να δέσουν.
Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα τα βουτάτε στο σιρόπι λίγα λίγα, τα βγάζετε και πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μελομακάρονα να είναι ζεστά και το σιρόπι λίγο χλιαρό.

Σχόλια