Τάρτα με πράσα

Υλικά που θα χρειαστούν για την τάρτα
250γρ. αλεύρι
5 κουτ. κρύο νερό
125γρ. βούτυρο
500γρ. πράσα
100γρ. μπέικον
150γρ. γραβιέρα
2 αυγά
1/8 του λίτρου γάλα
125γρ. κρέμα γάλακτος
κόκκινο πιπέρι, αλάτι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουτ. βούτυρο

Εκτέλεση
Στο μίξερ ή στο χέρι ζυμώνετε το αλεύρι, με το αλάτι, το νερό και το βούτυρο μέχρι να γίνει η ζύμη μπάλα. Στρώνετε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας ανασηκώνοντας και στα τοιχώματα. Τρυπάτε τον πάτο με ένα πιρούνι και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. Καθαρίζετε, πλένετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τηγανίζετε σε τηγάνι με μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και τα πράσα και τα σωτάρετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνετε λίγο κόκκινο πιπέρι και αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε σε κομμάτια τη γραβιέρα και την ψιλοκόβετε στο μίξερ. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε το μίγμα. Μοιράζετε πάνω στη ζύμη τα πράσα, από πάνω απλώνετε το μείγμα του τυριού και βάζετε επάνω το βούτυρο. Την ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σχόλια