Μοσχαράκι με μπεσαμέλ

Υλικά που θα χρειαστούν για το μοσχαράκι
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. αλεύρι
2 πράσινες πιπεριές
1 ντομάτα
1 φέτα τυρί
3 πατάτες
αλάτι και πιπέρι
1φλ. λάδι
2φλ. νερό

Μπεσαμέλ
2φλ. γάλα
150γρ. αλεύρι
150γρ. κεφαλοτύρι
μοσχοκάρυδο
2 κουτ. βούτυρο
αλάτι
2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση
Σωτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτετε το κρέας. Ροδίστε το καλά και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, το αλεύρι, το τυρί και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αφήστε το να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά. Λίγο πριν το σβήσετε, ρίξτε τις πιπεριές και την ντομάτα κομμένα σε ροδέλες. Αδειάζετε όλο το μείγμα σε πήλινο σκεύος και στρώστε από πάνω τη μπεσαμέλ. Ραντίστε τη με λίγο βούτυρο και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μπεσαμέλ:Ροδίστε το αλεύρι σε καυτό βούτυρο και προσθέστε το γάλα, ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβολιάσει. Ρίξτε αλάτι, μοσχοκάρυδο και κεφαλοτύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Αφούκρυώσει προσθέτετε τους κρόκους και ανακατεύετε.

Σχόλια