Τυρόπιτα

Υλικά που θα χρειαστούν για την τυρόπιτα
4 φύλλα χωριάτικα
1/2 κιλό τυρί φέτα
2φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1φλ. βούτυρο
4φλ. γάλα
1/2φλ. ρυζάλευρο
5 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το μισό βούτυρο και το ρυζάλευρο ανακατεύοντας με το σύρμα. Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα λιωμένη με πιρούνι, το κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο. Απλώνετε πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα κι αυτά με βούτυρο. Κόβετε τα φύλλα που περισσεύουν εκτός από το τελευταίο που το γυρίζετε στο κάτω μέρος της πίτας. Χαράζετε την πίτα, τη ραντίζετε με νερό και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σχόλια