Υλικά που θα χρειαστούν για τις σουπιές
1 κιλό σουπιές μικρές
1 κιλό σπανάκι
2 ξερά ή 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
1φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1φλ. τσαγιού λάδι
4-5 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1 κιλό σουπιές μικρές
1 κιλό σπανάκι
2 ξερά ή 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
1φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1φλ. τσαγιού λάδι
4-5 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις σουπιές, τις ξεπλένετε καλά και τις κόβετε κομματάκια. Καθαρίζετε, χοντροκόβετε το σπανάκι, το πλένετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις σουπιές και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και 1 φλυτζάνι νερό. Αλατιπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το σπανάκι και το μαϊντανό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και να μείνουν με το ζουμί τους.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου