Κουλουράκια μελιού

Υλικά που θα χρειαστούν για τα κουλουράκια μελιού
750γρ. αλεύρι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ. σόδα
1 κουτ.γλ. κανέλα
1/2 κουτ.γλ. γαρίφαλο
1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιου
1/2 ποτήρι νερού μέλι
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ

Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα βάζετε σε μια λεκανίτσα. Προσθέτετε την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύετε να ενωθούν. Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύετε τη σόδα. Με το μίξερ σε άλλο μπολ χτυπάτε το λάδι, το μέλι και τη ζάχαρη να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να μην κολλάει στο χέρι. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης, πλάθετε τα κουλουράκια και τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια