Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Υλικά που θα χρειαστούν για τα γεμιστά κολοκυθάκια
2 κιλά κολοκύθια
500γρ. κιμά
1/2φλ. τσαγιού ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2φλ. τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι
χυμό 1 λεμονιού

Αυγολέμονο κρέμα
3 κρόκους αυγών
3 κουτ. αλεύρι ή κορν φλάουρ
χυμό 1-2 λεμονιών
1 κουτ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1/2φλ. τσαγιού νερό
2 1/2φλ. ζουμί από το φαγητό

Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε τα κολοκύθια και αφαιρείτε τη σάρκα τους ώστε να χωρέσει η γέμιση χωρίς όμως να φτάσετε στην άλλη πλευρά του. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζετε τα κολοκύθια και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνετε με το λάδι, το χυμό λεμονιού και όσο νερό χρειαστεί για να τα σκεπάσει. Βάζετε ένα πιάτο πάνω από τα κολοκύθια, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Αυγολέμονο κρέμα: Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους, διαλύετε στο νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτετε στους κρόκους. Βάζετε το μίγμα σε αντικολλητική κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ζουμί από το φαγητό. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα να πήξει. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει και ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
Μόλις είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια τα περιχύνετε με το αυγολέμονο και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σχόλια