Ελιόπιτα

Υλικά που θα χρειαστούν για την ελιόπιτα
2 1/2φλ. αλεύρι
2φλ. ελιές μαύρες
2φλ. νερό χλιαρό
1 κουτ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2φλ. λάδι
λίγο λάδι για το ταψί
αλάτι

Εκτέλεση
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές, τις πλένετε, τις ψιλοκόβετε και τις βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το δυόσμο και το κρεμμυδάκι. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ με το λάδι και το τρίβετε. Κατόπιν ρίχνετε το χλιαρό νερό και κάνετε μια ρευστή ζύμη. Προσθέτετε στη ζύμη το μείγμα με τις ελιές και ανακατεύετε. Αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτετε λίγο νερό. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και στρώνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σχόλια