Πένες με ντομάτα και μαγιονέζα

Υλικά που θα χρειαστούν για τις πένες
500γρ. πένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
5-6 ντομάτες
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
1 κουτ. ταμπάσκο
1/2 κουτ. ζάχαρη
πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. λευκό κρασί
2 ποτήρια νερού μαγιονέζα
400γρ. τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, πεκορίνο, γκούντα, γραβιέρα)
10 φέτες ζαμπόν
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζετε. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και προσθέτετε και το ζαμπόν να το τσιγαρίσετε κι αυτό. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβετε και τις ρίχνετε κι αυτές στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρασί, το ταμπάσκο, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε κι αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει. Μόλις πήξει η σάλτσα την κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο και γίνει χλιαρή, τη ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τις πένες τη μαγιονέζα και τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε να αναμιχθούν και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. 

Σχόλια