Τσιζ κεϊκ σοκολάτας

Υλικά που θα χρειαστούν για το τσιζ κεϊκ σοκολάτας
ΒΑΣΗ: 400γρ. μπισκότα σοκολάτας digestive
            175γρ. βούτυρο λιωμένο
ΓΕΜΙΣΗ: 200γρ. κουβερτούρα
                500γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
                400ml ζαχαρούχο γάλα
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 200γρ. κουβερτούρα
                            75γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
ΒΑΣΗ: Χτυπάτε τα μπισκότα στο μίξερ να γίνουν τρίμματα. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε να ενωθούν. Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί και πιέζετε να καλύψετε τη βάση.
ΓΕΜΙΣΗ: Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνετε σε μπεν μαρί. Αδειάζετε το τυρί κρέμα σε μπολ και χτυπάτε να αφρατέψει. Προσθέτετε τη σοκολάτα και χτυπάτε να γίνουν κρέμα. Βάζετε στο ψυγείο 5 κουταλιές από το γάλα και προσθέτετε το υπόλοιπο στο μίγμα τυριού-σοκολάτας και ανακατεύετε να ενωθούν. Αδειάζετε το μίγμα στη βάση των μπισκότων και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τις πέντε κουταλιές γάλα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να ενωθούν. Αδειάζετε πάνω στο τσιζ κεϊκ και τι ισιώνετε κάνοντας σχήματα. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. 

Σχόλια