Άσπρη σάλτσα (για κρέατα)

Υλικά που θα χρειαστούν για την άσπρη σάλτσα
2 κουτ. αλεύρι
2 κουτ. βούτυρο γάλακτος
1 αυγό
1 λεμόνι
1 κύβος ή 1φλ. ζωμός κρέατος
αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο

Εκτέλεση
Καβουρδίζετε το αλεύρι με το βούτυρο, προσθέτετε πολτοποιημένο το κρεμμύδι και στη συνέχεια λίγο νερό ανακατεύοντας να μην σβωλιάσει. Μόλις πάρει μια βράση διαλύετε τον κύβο και τον προσθέτετε (ή δεν βάζετε καθόλου νερό από την αρχή και χρησιμοποιείτε τον ζωμό κρέατος), αφήνετε τη σάλτσα να γίνει κανονική, ούτε πυκνή ούτε αραιή, ρίχνετε λίγο αλάτι και βγάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε το αυγό, στίβετε μέσα το λεμόνι και λίγο-λίγο το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το μίγμα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κόψει. 

Σχόλια