Ριζότο με γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά που θα χρειαστούν για το ριζότο
1 1/2 λίτρο ζωμός κοτόπουλο ή θαλασσινών
350γρ. γαρίδες ωμές με το κέλυφος
1 κουτ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια σε κύβους
300γρ. ρύζι για ριζότο
1 κουτ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουτ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βάζετε το ζωμό να σιγοβράσει, ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και τις βράζετε στο ζωμό για 2-3 λεπτά και τις βγάζετε. Ζεσταίνετε το ελειόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό κουταλιά κουταλιά, επαναλαμβάνετε ανακατεύοντας ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις γαρίδες, τον μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.

Σχόλια