Γλυκό πορτοκάλι

Υλικά που θα χρειαστούν για το γλυκό πορτοκάλι
4-5 μεγάλα πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
3 κουτ. γλυκόζη
χυμό 1/2 λεμονιού
2 1/2φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζετε να μαλακώσουν. Στο διάστημα αυτό πρέπει να αλλάξετε το νερό τουλάχιστον 3 φορές και να βάλετε φρέσκο ζεστό νερό. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Τα κόβετε σε 8 κομμάτια το καθένα και με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε το σκληρό μέρος από το κέντρο. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνετε στο σιρόπι και τα πορτοκάλια και αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει καλά. 

Σχόλια